Kinderyoga op locatie

Uit onderzoek is gebleken dat de leerprestaties van kinderen verbeteren door ook op scholen leermomenten met ontspannende oefeningen af te wisselen.

De dagelijkse bewegingen zijn vaak eenzijdig met veel naar voren gerichte houdingen tijdens het televisie kijken, op de mobiele telefoon en tablet, maar ook tijdens het lezen en schrijven op school. Als tegenhanger vormen gestrekte en naar achteren gerichte houdingen een belangrijke bijdrage aan de fysieke ontwikkeling van kinderen. Kinderyoga kan hierin voorzien door het aanbieden van bewegingsreeksen met veel afwisseling tussen ineengedoken en gestrekte houdingen. Momenten van inspanning worden afgewisseld met momenten van ontspanning.

Stiltespelletjes en zintuigoefeningen brengen innerlijke rust, omdat kinderen zich opnieuw bewust worden van hun lichaam en zij oefenen tevens hun concentratievermogen.

Als je met kinderen ademhalingsoefeningen en energiespelletjes doet, brengen zij de aandacht weer naar zichzelf, waardoor zij rustiger worden en zich bijvoorbeeld op school beter kunnen concentreren.

Bij Meditatie & Mindfulness komen aandachtsoefeningen aan bod, waardoor kinderen leren om indrukken te filteren, zich minder af te laten leiden door prikkels en op een meer aandachtige manier met spanningen en moeilijke situaties om te gaan. Een visualisatie oefening brengt vreugde en plezier in het klaslokaal. De kinderen en hun leerkrachten kunnen zich ontspannen en hun batterij weer opladen. De werksfeer in de klas of groep gaat erop vooruit wanneer de kinderen rustiger en meer geconcentreerd zijn.

Onderlinge kindermassage sluit goed aan op het pedagogische klimaat van scholen en instellingen, want bij massage draait alles om plezier, ruimte, rust en respect. Degene die gemasseerd wordt, heeft de touwtjes in handen en geeft aan wat wel en niet prettig aanvoelt. Grenzen leren stellen is heel belangrijk. Tegelijkertijd geef je als gemasseerde je vertrouwen aan degene die achter je staat. Na het bedanken van de masseur, wordt er gewisseld. Kinderen masseren elkaar spelenderwijs op de rug over hun kleding heen (o.a. pizza’s bakken, plantjes poten, verjaardagstaarten maken, etc.). Kinderen die elkaar masseren, pesten elkaar minder en het is goed voor de sfeer in de klas of groep.

Kinderyoga – Meditatie & Mindfulness workshops op scholen, BSO’s, etc.
Op locatie kom ik graag een passende workshop geven. Informeer gerust naar de mogelijkheden en vraag een offerte aan via e-mail. Bij afname van meerdere workshops, is een gereduceerd tarief mogelijk.